Специални екипи ще будят децата, които не ходят на училище


Специални екипи ще будят децата, които не ходят на училище
Снимката е илюстративна
15 Май 2019, Сряда


Учители и социални работници ще се грижат за ежедневното им присъствие в клас

Автор: Десант

Екипи от учители и социални работници ще ходят ежедневно по домовете на децата, които присъстват само по два или три дни в училище, ще ги будят, мият и обличат, а след това ще ги водят в класната стая.

Това стана ясно след заседание на координационния механизъм за връщане на децата в училище. Именно към тази практика ще бъдат насочени усилията на държавата занапред. 

По данни на управляващите, за двете години от работата на механизма в училище са върнати и задържани над 40 хиляди ученици.

Министърът на образованието Красимир Вълчев обясни, че голяма част от рисковите деца посещават училище епизодично - един ден ходят и после два дни не ходят, или обратното. Затова екипите ще работят за ежедневното им присъствие в клас.

Просветният министър посочи примери, които илюстрират с какво се сблъскват хората от тези екипи към момента.

„Когато детето не дойде сутрин на училище, екипът се активира, ходи вкъщи, събужда го, защото оправданието е, че вечерта било на банкет. Облича го, мие го, води го до училище, защото другото оправдание е, че са го свалили от автобуса, защото не си е купило билет. Това е предизвикателство, пред което, за съжаление, са изправени хората на терен", коментира Вълчев цитираните случаи.


В категории: Новини

1
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
1
Ai siktir
17.05.2019 10:58:25
3
0
хора не полудявайте съвсем и без това ви са разтресени дъските .. ! дайте да се занимаваме с други належащи проблеми , не да разхищаваме парите на данъкоплатеца за ГЛоПусти !
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки