Болата се нареди в класацията на най-красивите плажове в Европа


Болата се нареди в класацията на най-красивите плажове в Европа
Снимка: opoznaybulgaria.com
15 Май 2019, Сряда


Насладете се на българското слънце това лято, призовават от престижния сайт European Best Destinations

Автор: Десант

Красивият плаж Болата зае 16-та позиция в класация за най-красивите плажове в Европа за 2019 г. на престижния сайт European Best Destinations. Така той се нарежда до най-известните морски брегове на Испания, Гърция, Корсика, Франция, Италия и Румъния.

„Когато хората чуят „България", се сещат първо за столицата София или за Пловдив, един от най-старите градове в Европа. Можете също така да се сетите за Созопол и красивите му дървени къщи с изглед към морето, но дали сте чували за плаж Болата?", пишат от сайта за пътувания в описанието към родното черноморско бижу.

Българският плаж се намира на час и половина от летище Варна и на почти същото разстояние от румънския плаж Mamaia beach.

„Насладете се на българското слънце това лято и си починете на златния пясъчен плаж Болата", се казва още в  интернет страницата на туристическия сайт, където се предупреждава също така: „Не забравяйте да закупите слънцезащитен крем (ако е възможно биоразградим, за да запазите природата) в град Каварна, разположен на 13 километра от този плаж".

Като номер едно на Стария континент е обявен плажът Пасяча в Загреб, който е разположен в сърцето на региона Конавле и е на 30 минути път с кола от Дубровник. Второто място е за плажа Неря в Андалусия. 

В челната тройка се нарежда и Нугал, който е отчасти нудистки плаж. Намира се в Макарска ривиера в Хърватска. До него се стига след половинчасова разходка между внушителни скали.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки