15 военнослужещи ще бъдат наградени за участието им в спасителните действия в Смолян


15 военнослужещи ще бъдат наградени за участието им в спасителните действия в Смолян
15 Май 2019, Сряда


Мъжете са участвали в почистване на паднали дървета по 12 часа на денонощие при минус 15 градуса и непрекъснат снеговалеж

Автор: Десант

Правителството отпусна еднократна държавна парична награда за проявена лична доблест при изпълнение на обществен и граждански дълг на 15 военнослужещи от военно формирование 28330 – Смолян.

Мъжете участваха в спасителните действия във връзка с усложнената зимна обстановка и обявеното бедствено положение в област Смолян през месец януари т.г.

Предложените за награда военни са участвали в почистване на прохода Смолян-Пампорово, пробиване и почистване на прохода Смолян - Превала - Стойките и почистване на паднали дървета по 12 часа на денонощие при минус 15 градуса и непрекъснат снеговалеж.

Една част от тях - шофьори, са извозвали останалия личен състав за почистване на проходите и са помагали за извличане на закъсала техника в снега, като са осигурявали и работата на останалата специализирана техника.

Друга част от военнослужещите са провели спасителна акция до село Мугла за пробиване на пътя и снабдяването с продукти от първа необходимост, хляб, лекарства и горива за населението на селото.

Одобрените допълнителни разходи по бюджета на Министерския съвет за 2019 г. за изплащане на паричните награди е в размер на общо 9000 лева. 


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки