Актьори ще пътуват с „Баба Меца“ до Банкя за първия Фестивал на уличните артисти


Актьори ще пътуват с „Баба Меца“ до Банкя за първия Фестивал на уличните артисти
Снимка: БДЖ
14 Май 2019, Вторник


Живи статуи, фокуси, пантомима, циркови номера, както и цигулки, гайди и тъпани ще зарадват малки и големи през уикенда

Автор: Десант

На 18 и 19 май Банкя ще се превърне в столица на алтернативната култура с първия по рода си „Фестивал на уличните артисти“ у нас. 

Над трийсет атрактивни участници ще забавляват жителите и посетителите на курортния град с музика, театър, циркови изкуства и пантомима.

Артистите, които ще се включат във фестивалната програма, са специално подбрани и са сред най-добрите в България. Живи статуи, фокуси, пантомима, циркови номера, както и цигулки, гайди и тъпани ще зарадват малки и големи през уикенда.

Една от големите атракции за форума е организирана от БДЖ – потеглянето на артистите с ретро парния локомотив „Баба Меца“. 6-те пътнически вагона ще приемат и посетителите, а децата до 10-годишна възраст ще пътуват безплатно.

Атракционният влак ще замине от Централна гара София в 09:00 ч. В обратното направление композицията ще потегли от гара Банкя в 14:30 ч.

Фестивалът има и благотворителна кауза – събраните средства ще бъдат дарени за поставянето на кът за шах в Централния парк в Банкя. 

Събитието е част от специалната програма на Банкя по повод 50-годишния ѝ юбилей като град и част от Календара на културните събития на Столична община.

Партньори на Фестивала са БДЖ, „Железопътна инфраструктура“ и Министерство на образованието.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки