Пътна полиция започна акция за проверки на камионите и автобусите


Пътна полиция започна акция за проверки на камионите и автобусите
Снимка: Пресцентър на МВР
13 Май 2019, Понеделник


Подобни операции се осъществяват на територията на всички държави членки на ЕС

Автор: Десант

От този понеделник - 13 май, до 19 май на територията на цялата страна се провежда операция на Пътна полиция за контрол на товарните автомобили и автобусите. Тя е част от календара на TISPOL – Европейската мрежа на службите на Пътна полиция и подобни действия се осъществяват на територията на всички държави-членки.

Операциите за контрол над товарните автомобили и автобусите имат за цел да се обърне внимание на водачите, че последиците и броят на загиналите и ранените при пътнотранспортно произшествие с участието на тежки машини и автобуси са значително по-големи в сравнение с другите тежки ПТП.

Основните причини за възникналите инциденти с участието на товарни автомобили и автобуси са неспазване времето за почивка от водачите, превишаването на скоростта, употребата на алкохол и упойващи вещества, превоз на необезопасени товари както и претоварването на автомобилите.

Проверките ще се осъществяват съвместно със служители на Изпълнителна агенция “Автомобилна администрация” и с участието на служители на криминална и икономическа полиция.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки