Валери Симеонов: Изградихме мостове към българските общности зад граница


Валери Симеонов: Изградихме мостове към българските общности зад граница
12 Май 2019, Неделя


Лидепър на НФСБ представи на среща с жители на Силистра още от свършеното от него като вицепремиер и народен представител

Автор: Десант

„Повече от 30 години българските общности в чужбина бяха изоставени от държавата. С работата си в Министерски съвет и в Народното събрание изградихме мостове към тези общности, които вече могат да се завърнат в родината си”.

Това заяви водачът на листата на „Патриоти за Валери Симеонов (НФСБ и Средна Европейска класа) – Валери Симеонов, на среща с жители на Силистра в неделя вечерта.

Хората в залата подкрепиха думите му заявявайки, че като вицепремиер той действително по категоричен начин е поставил въпроса за защита правата на нашите сънародници в Украйна, Сърбия и Украйна.

Те припомниха усилията на Валери Симеонов за въвеждане на изучаването на български език в Запорожието и решението за откриване на българска гимназия в Одеса, откриването на авиолиния – София – Одеса, работата му за това българската държава да „влезе” сериозно в Западните покрайнини, както и предложението за изграждане на българско училище и в Унгария.

Неслучайно Валери Симеонов бе отличен от българите в Украйна с наградата „Човек на годината” за 2018 г.

Валери Симеонов беше категоричен, че НФСБ е партия, която работи – вместо само да говори. Затова и слогана на коалицията, която се явява на изборите за български представители в Европейския парламент с № 1 в бюлетината, е „Вместо думи – действия”. 

Той представи пред хората в Силистра още от свършеното от него като вицепремиер и народен представител, и от народните представители на НФСБ за българските общности в чужбина.

„Улеснихме административната процедура така, че нашите сънародници от Украйна и Молдова да богат да получават работна виза в бързи срокове. Благодарение на това успяхме да спасим туристическия сезон в рамките на две години”, посочи Валери Симеонов.


В категории: Политика

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки