Производители на натурални сокове твърдят, че не използват съставки под формата на капсула


Производители на натурални сокове твърдят, че не използват съставки под формата на капсула
Снимка: Фейсбук
11 Май 2019, Събота


Те са категорични, че продуктът им е филтриран през филтър с диаметър от 3 мм, през който подобен обект не би могъл да премине

Автор: Десант

По повод нашата публикация Истината лъсна: Натуралните сокове се оцветяват с химически багрила получихме отговор от производителя, който гласи: 

„Информирани сме за случая с публикувана във Фейсбук снимка на опаковка нектар Cappy Портокал с чужди тела с формата на капсула до опаковката. Разглеждаме всички сигнали от потребители сериозно и незабавно стартирахме разследване.

Към този момент бихме искали да отбележим, че в производствения процес на Cappy не се използва нито една съставка под формата на капсула. Продуктът е филтриран през филтър с диаметър от 3 мм, през който подобен обект не би могъл да премине, след което се пълни в абсолютно стерилна среда без човешка намеса, запечатва се и се предлага на пазара".

Производителите на натуралния сок изтъкват, че работят с „процедури, които осигуряват високото качество на продуктите" и тяхната безопасност е основен приоритет за компанията.

Все пак остава въпросът как въпросните капсули са се озовали в кутията, която е закупила потребителката, публикувала снимката във „Фейсбук".


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки