Христиан Митев, НФСБ: Лозан Панов да се определи - съдия ли иска да бъде или политик


Христиан Митев, НФСБ: Лозан Панов да се определи - съдия ли иска да бъде или политик
10 Май 2019, Петък


Все по-оправдани са апелите да си подаде оставката. Такова е категоричното становище на зам.-председателя на правната комисия в Народното събрание

Автор: Десант

Председателят на ВКС Лозан Панов демонстрира недопустимо поведение за магистрат и е крайно време да се определи - съдия ли иска да бъде или политик. Все по-оправдани са апелите да си подаде оставката. Такова е категоричното становище на зам.-председателя на правната комисия в Народното събрание Християн Митев, който е скандализиран от желанието на Панов ЕК да запази мониторинга над България, съобщава Канал 3.

Последното стана  ясно от публикуваните на страницата на ВСС паметни бележки от срещите на представителите на съдебната власт с емисарите на Еврокомисията преди ежегодните доклади за напредъка. На тези срещи, според документите, шефът на ВКС клевети съдебната система, страната си и куп институции пред Европа.

"Бих го определил това като скандално и като национално предателство от страна на председателя на ВКС. При положение, че всички усилия и на законодателна, и на изпълнителна, и на съдебна власт от влизането на България в Европейския съюз, когато беше установен така нареченият Механизъм за сътрудничество и оценка, са той да бъде свален и да падне, подобни призиви са абсолютно недопустими", коментира Митев лобирането на Лозан Панов пред емисарите на Брюксел.

"Те са в разрез с българския национален интерес. Затова аз го определям с този термин - "национално предателство", категоричен беше депутатът от НФСБ.

"Тези неща ми звучат скандално. Опасявам се, че г-н Панов има много странно раздвоение и може би разтроение по отношение на различни теми, свързани не само с мониторинга, но и с дейността на законодателната и съдебната власт в Република България. Смятам, че е редно г-н Панов да избере дали иска да бъде магистрат и председател на уважаван и основен съд в България, какъвто е ВКС, или иска да бъде политик.

Аз бих му препоръчал след всички тези негови изявления да избере политическата кариера, да влезе в някоя от съществуващите партии, а защо не, каквато е модата, да създаде своя собствена партия, и тогава да изразява тези свои становища.

Недопустимо е, когато заемаш подобна позиция на председател на ВКС, един от така наречените трима големи в съдебната система на България, да изразяваш позиции, които са чисто политически", възмути се юристът от Обединените патриоти.

"Ако ми каже някой колега от нашата група или от друга група, това е обяснимо и разбираемо, но в парламента се изразяват политически позиции. Но председател на ВКС да изразява подобни позиции е недопустимо и смятам, че все по-наложителни стават не само промените, които са инициирани от Министерство на правосъдието, но и стават и тези призиви за оставка, които идват от различни страни по отношение на г-н Панов.

В края на краищата той трябва да избере и това е честното и достойно поведение, за което той толкова пледира по отношение на всички останали, да избереш какъв искаш да си - председател на ВКС или политик", отсече Християн Митев.


В категории: Политика

2
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
2
няма закон
11.05.2019 05:45:52
0
0
Първо бяха мутрите - помежду си се трепеха. Приватизация, пазари и т.н. Става-нестава - народът да вярва.... мобифоните, лесният живот.... Чужбина.... Сега мутрите и мутрясалите, замутрялите и т.н. са просто срещу гражданите... нищо не направили, освен престъпност........Такава картинка - какви прогнози въобще могат да се правят за нещо, "развитие". Защо? защото - няма закон!!!!!!!!!!!!! и защото не се работи с тях, нито тука, нито с другите...
1
шокиращо
11.05.2019 05:35:36
0
0
пак изтрито! Шокиращо...
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки