Започва реконструкция на карнобатската гара, кметът Георги Димитров не бе поканен на церемонията


Започва реконструкция на карнобатската гара, кметът Георги Димитров не бе поканен на церемонията
10 Май 2019, Петък


Репортер на Десант се свърза с градоначалника на Карнобат, за да разбере причината

Автор: Десант

Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Росен Желязков даде старт на реконструкцията на жп гара Карнобат.

„Тази железопътна гара е изключително важна и е единствената жп връзка между Югоизточна и Североизточна България. Тя е четвъртият по големина железопътен възел в страната и е част от транспортния коридор Пловдив – Бургас“, това обяви министър Желязков по време на днешната церемония.

Той изтъкна, че от нея ще започне развитието на направлението Бургас – Синдел, като амбициите са да бъде и част от инфраструктурата, която ще продължи към Русе.

Министър Росен Желязков обяви, че тази гара не е ремонтирана от изграждането си през 80-те години на миналия век. По думите му общо шест гарови комплекса ще бъдат реконструирани по приоритетна ос 3 на ОП „Транспорт и транспортна инфраструктура“ – Карнобат, Подуяне, Искър, Казичене, Стара Загора и Нова Загора. Общата стойност на всички обекти е около 30 млн. лв.

„Само за жп гара Карнобат инвестицията е над 4 млн. лв., като ще бъде ремонтирано не само приемното здание, но и пероните и подлеза. Ще бъдат извършени конструктивни укрепвания, архитектурно обновяване, както и изграждане на асансьори и съоръжения за лица с намалена подвижност за достъп до пероните“, заяви министърът.

На присъстващите на церемонията направи впечатление, че кметът на Карнобат Георги Димитров отсъстваше от "първата копка" на иначе грандиозния за града проект. Репортер на Десант се свърза с Димитров, за да разбере защо не беше на мястото на събитието. Не бях поканен, лаконично отговори кметът. Министърът пък изобщо не успя да коментира гафа, защо пиарите му са "пропуснали" да поканят карнобатския градоначалник. 

Очаквайте подробности.


В категории: Новини

5
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
5
таварищи неть
11.05.2019 14:49:31
0
0
Цели централни части от Прага - примерно са разрушени и художествено изградени. Същото нещо - се прави и в Западна Европа... С евро-пари.... А не такива глупости... но на вкус и на цвет, таварищи неть.
4
Е?
10.05.2019 17:37:54
0
0
"Данъкоплатци ще покрият сметките за къщи за гости"... Медиапул. Каква е методиката, защо никой/някой не е протестирал... противопоставил... В крайна сметка -има и междудържавни дела по международните документи на Страсбург -чл. 33. Доколкото покриваме международни.... Адвокатски къщи... професионални организации...
3
"социалната" медицин
10.05.2019 17:25:13
0
0
"социалната" медицина и българската медицина до 1944г. Учениците са безплатно лекувани, престой в болници и безплатен транспорт по ж.п.-то... Образованието е отворено за всички.... Който иска и може - се записва в по-сложни курсове. Който е с други заложби - техническите училища... И занаяти, изкуство европейско значи. Те имашините на ония гайтани - само аки ги видите какви са!!!! А не сбъркани инструменти, сгради дизайн и удобство обществен транспорт... България - също си има в Европа своите специфики."социалната" медицина. И не е "там, там, старата.... баба му, не знам каво си, прашни калдъръми - песента и клипа на В. Михайлов. Кой си ги измисля тези неща, образи, митология, жанрове не знам какво.
2
още
10.05.2019 17:15:56
0
0
"Проекти за ремонти в центъра на София пак се променят в крачка." Медиапул. Снимки от Ал. Невски, градинката Кристал. Разбира се чудесно, че архитекурната конфигурация, промени в пространството пред Ал. невски - копират изцяло схемата на Ларгото!!! ларгото е паметник на тоталитаризма, официален. Само пред Ал. невски, всъщност го няма Шератон/Президентство и ЦУМ/МС. И всъщност - пространството Ал. Невски - е една зона вакуум. Функционално. Там е била Първа мъжка гимназия, класическа, медицински факултет (части).... Функционално...зоната не е вакум. Архитектурно - се вписва и с улица Търговска, други неща в изчезналия център на София..... Проблемите въобще с градовете, тези гари, съвети, комитети... Са добре известни на професионалните среди. И това е посегателство, престъпление срещу тези професии. И сладкарнички, и заведения и училища...и обществени сгради, гари и какво ли не. Такъв тоталитарен контрол има!!! Храна, политика по храната, заведения - всичко!!!! Значи - и медиците могат да претендират като архитектите. За изкуството, най-общо казано. И всички - разбира се... И това е известно...www.atrium-see.eu. ПРоект на Съвета на Европа и Нашият Институт за паметниците на Културата, Юнеско и т.н.. От дясната страна - са листвани, разгледани всички примери на това тоталитарно строителство. То не е само в архитектурата.... Така че - какво става??? Засегната е даже терминологията - резерват, вместо ценност/музей, секция - вместо библиотека, 100те нац. обекта - вместо музей, изкуството... Помагаме, сигнализираме... литература, критика, история - всичко. Знае се всичко... Всичко е достъпно. За социологията на медицината - не зная дали има нещо? За елементарни неща - само несъществени дебатирания. Или отрицателни емоции - а не се дадат 2 факта!!! Да не говорим за престъпностите, агресията.... ???? Хората??? можещият, добросъвестният човек??? Защо - освен да е написано, да се знае, разбрано, изстрадано... нищо не се прави, не е предприето? Получава се също и една комуникация на дисонанса. Даните за комунизма, фалита от края на 70-те и началото на 80 на СИВ - са известни в другите страни. Централни данни - върху които се прави нещо. А не да се крият, не се казват, не излизат в общественото пространство. И си манипулираме, манипулация е изключително меко дефинирано!!! И беззаконие... Протести - без основни, централни данни. Радикализъм, Фанатизъм.... ??????
1
Камарата на Архитектите
10.05.2019 16:24:41
0
0
Пишете или се обърнете към Камарата на архитектите за съвет. Те самите са го обявили.
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки