Ето как да проверим номера на избирателната ни секция и мястото на гласуване


Ето как да проверим номера на избирателната ни секция и мястото на гласуване
10 Май 2019, Петък


Справките се осигуряват от главна дирекция „Гражданска регистрация и административно обслужване“ към Министерство на регионалното развитие и благоустройството, съобщиха от МРРБ

Автор: Десант

Гражданите могат да проверят номера на избирателната си секция и мястото на гласуване в предстоящите избори за членове на Европейския парламент по интернет, с SMS или по телефона.

Справките се осигуряват от главна дирекция „Гражданска регистрация и административно обслужване“ към Министерство на регионалното развитие и благоустройството, съобщиха от МРРБ.

Информация чрез интернет може да получите на адрес: https://www.grao.bg/elections/. Той предоставя и възможност да се подават „Искане за гласуване по настоящ адрес“ по електронен път и да се регистрират издадените „Удостоверения за гласуване на друго място“ от общинските администрации след идентификация с електронен подпис.

Другият вариант за получаване на информация е чрез SMS, който трябва да бъде изпратен на 18429. Номерът е единен и за трите мобилни оператора - А1, Теленор и Виваком. Цената на един SMS e 25 стотинки без ДДС. В текста гражданите трябва да изпишат единствено десетте цифри на своето ЕГН. Системата връща отговор с номера и адреса на избирателната секция.

За секцията си може да се осведомите и по телефона, като наберете 0800 1 4726 ("0800 1 GRAO"). Номерът е безплатен за цялата страна.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки