Новият Медицински факултет в Бургас очаква първите си студенти


Новият Медицински факултет в Бургас очаква първите си студенти
Снимки: Община Бургас
10 Май 2019, Петък


За първи път в морския град ще се обучават лекари

Автор: Десант

Депутатите в Народното събрание дадоха зелена светлина за откриването на нов Медицински факултет в Бургас. 

За първи път пред журналисти в петък бе представена напълно готовата и оборудвана сграда, в която ще бъде настанен той. В него ще се подготвят лекари за нуждите на спешната медицинска помощ, доболничната и болничната медицинска помощ, диспансери, центрове за опазване на общественото здраве, научноизследователски институти, служби по трудова медицина.

По време на обиколката из новата сграда стана ясно, че тя е напълно оборудвана и готова да приеме студентите. Даже се знаят датите на първите изпити - 21 и 27 юли, по химия и биология.В бургаския Медицински факултет са назначени 86 преподаватели, повече от 50 от тях са професори и доценти.

Обучението в новия факултет ще се осъществява в съответствие с изискванията на Наредбата за единните държавни изисквания за придобиване на висше образование по специалностите „Медицина" и „Дентална медицина", за придобиване на образователно-квалификационна степен „магистър".

Досега държавният университет „Проф. Асен Златаров" имаше само факултет по здравни грижи, където успешно се обучават студенти в бакалавърска степен по специалностите помощник-фармацевт, рехабилитация, акушерки и медицински сестри. От тази година нататък най-после в Бургас ще се обучават и лекари.

Бургас ще предлага най-модерните практики и методи при обучението на бъдещите лекари, защото се е поучил от опита на останалите медицински школи у нас и се е постарал да надгради техните образователни платформи.


В категории: Новини

1
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
1
"Социална" медицина?
10.05.2019 12:50:51
0
0
Въведена е/била "социална" медицина в България.... И 2 млн граждани ги няма - и никой не реагира!!!!!!!!!!!!!
Това е "Социална" медицина. а не Хуманна, медицина.........?????????????????
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки