Вижте какви глоби заплашват туристите това лято в различни места по света


Вижте какви глоби заплашват туристите това лято в различни места по света
Снимката е илюстративна
10 Май 2019, Петък


През 2019 г. в някои световни курорти са въведени нови ограничения

Автор: Десант

През 2019 г. в някои страни туристите ще се сблъскат с нови ограничения, за неспазването на които са предвидени строги наказания: високи глоби, лишаване от свобода и дори смъртно наказание, съобщават РИА Новости.

От 1 май властите на италианския остров Капри забраняват използването на всички видове пластмасови съдове за еднократна употреба, торбички и бутилки. Нарушителите ще заплащат глоба от 500 евро. „Факт е, че в разгара на сезона около 20 000 „фериботни” туристи пристигат на острова на ден, оставяйки малко пари, но много боклук“, заяви кметът на община Капри, Де Мартино.

В египетските курорти Хургада и Марса-Алам глоби за ползване на пластмасови прибори заплашват собствениците на магазини, аптеки, лавки и ресторанти.

В Майорка и Ибиса през лятото ще бъде забранено пушенето на плажа извън специалните зони, въпреки че доскоро тези острови бяха удобна зона за пушачи.

В Париж от септември движението по пешеходни зони и тротоари на електрически скутери и подобни превозни средства ще струва глоба от 135 евро.

На остров Пукет в Тайланд ще бъде забранено да се прави селфи на фона на излитащи или кацащи самолети на близко разположения до летището плаж Май Као. Наказанието за нарушителите - от голяма парична глоба до лишаване от свобода и дори смъртното наказание - зависи от последиците, до които може да доведе селфито.

Властите поясняват, че смъртното наказание е възможно в изключителен случай - ако нарушителите са попречили на пилотирането на самолета.

В италианския национален парк „Чинкуе-Терре“ пътниците, слизащи от круизните лайнери, няма да могат да носят джапанки и сандали. Туристите в неподходящи обувки често изпадат в бедствено положение в планините и се нуждаят от помощта на екипи от спасители. Сега туристи с „грешни" обувки ще бъдат глобявани 50 евро, а на спасителните екипи нарушителите ще трябва да платят до 2500 евро.


В категории: Свят

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки