Изследователски център „Спектър“: „Патриоти за Валери Симеонов“ набира скорост


Изследователски център „Спектър“: „Патриоти за Валери Симеонов“ набира скорост
08 Май 2019, Сряда


Изследването доказва, че кампанията на „Патриоти за Валери Симеонов (НФСБ и Средна Европейска класа)“, провеждана под мотото „Вместо думи – действия“ и основана на срещи с хората - дава резултат и събира потенциал

Автор: Десант

Коалицията „Патриоти за Валери Симеонов (НФСБ и Средна Европейска класа) набира скорост. Това стана ясно от експресно проучване на политическите нагласи за Евроизбори 2019, извършено от Изследователски център „Спектър“ в периода 29 април – 4 май  и публикувано в медиите днес.

Изследването доказва, че кампанията на „Патриоти за Валери Симеонов (НФСБ и Средна Европейска класа)“, провеждана под мотото „Вместо думи – действия“ и основана на срещи с хората - дава резултат и събира потенциал. Това е така, защото кампанията на коалицията е основана повече на прагматизъм, отколкото на  обещания, тук се говори какво е свършено, а не какво ще се върши, коментират социолозите.



Според проучването, освен БСП, ГЕРБ и ДПС, които несъмнено ще имат свое представителство в Европейския парламент, своите шансове имат и ВМРО-БНД, „Демократична България – Обединение“, „Патриоти за Валери Симеонов“ и Коалиция за България.

В патриотично-националистическия сектор се изостря конкуренцията между ВМРО-БНД и „Патриоти за Валери Симеонов“. Редом със силния първоначален старт на ВМРО и активността на Джамбазки (4.2%), през първата седмица от кампанията, листата, водена от лидера на НФСБ Валери Симеонов, също набира скорост (4 %).

На по-задни позиции засега остава „Атака“ (1.2%), посочват от Изследователски център „Спектър“.


В категории: Политика

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки