Задържаха мъж, явил се на изпит за шофьор под чужда самоличност


Задържаха мъж, явил се на изпит за шофьор под чужда самоличност
Снимка: Фейсбук
08 Май 2019, Сряда


Нарушителят е отведен от полицаи за предприемане на последващи действия

Автор: Десант

При провеждането на теоретичен изпит за водачи на МПС в Хасково е установено лице, което е направило опит да се яви от името на друг кандидат, съобщават от Министерството на транспорта.

При проверката на документите за самоличност наблюдаващият инспектор от ИА „Автомобилна администрация“ се усъмнява, че лицето което се явява на изпита е различно от кандидата в списъка. Това се потвърждава и от системата за лицево разпознаване в изпитната зала.

Инспекторът незабавно сезира органите на МВР. Нарушителят е отведен от полицаи за предприемане на последващи действия.

Припомняме, че неграмотни роми стават правоспособни шофьори, наемайки курсисти да се явяват на изпити за листовки вместо тях. Схемата лъсна миналата година. 

Само за 8 месеца през 2018 г. от ДАИ бяха подали над 10 сигнала на МВР за измамници на прага на т.нар. бяла стая. Тогава от агенцията признаха, че вероятно е имало много повече нарушители, но те не са били установени навреме и в момента са водачи, потенциални убийци на пътя. 

Модерният метод за провеждане на теоретичен изпит функционира у нас от месец май 2017 г. Входът към помещението, където се задават въпросите, е през скенер, който сравнява снимката от личната карта на кандидат-шофьора с лицето му.

Ако има съвпадение, той се допуска до теоретичен изпит за книжка. Над 10 души са били спипани от служителите на агенцията да правят опит да влязат с фалшиви документи в бялата стая, където е шумозаглушено, изолирано, няма субективен фактор, а въпросите се задават изцяло по електронен път.

На личните карти менте на всеки от тях е била снимката на човека, който се явява на препитването, но данните са на този, който ще бъде допуснат до практически изпит, ако издържи теорията.


В категории: Новини , Разследвания

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки