В Карловско очакват за розобера туристи от Япония, Китай и много други страни


В Карловско очакват за розобера туристи от Япония, Китай и много други страни
07 Май 2019, Вторник


Първи в розовите масиви влязоха гости от Сингапур

Автор: Десант

Рекорден брой туристи се очакват в Карлово тази година по време на розобера. Гости от Япония, Китай, Холандия, Франция, Италия, Испания и други страни отдавна са изпратили своите заявки за празника.

Първата група пристигна още преди розите да са цъфнали Тази неделя в градините на Войнягово нагазиха туристи от Сингапур. Песни, танци и кукерски игри прогониха лекия дъждец и впечатлиха гостите от далечната страна с разнообразието и автентичността си.

По-къно в Патевата къща в Комплекс „Старинно Карлово” те наблюдаваха как се извлича розово масло от мини дестилерия, изработваха си сапунчета и пиха чай от рози, а в Бухаловия хан дегустираха фреш от рози и локум.

Кулминацията на Празника на розата тази година ще е на 18 май.

Ритуалът ще започне в розовите масиви край Карлово с посрещане на гостите с питка и сол и ще продължи с кукерски игри и коронясване на Царица Роза. Фолклорен танцов спектакъл ще забавлява жителите и гостите на града на площад „20 юли", а в Бухаловия хан ще се проведат демонстрации на розоварене и дегустации на продукти от маслодайна роза. 

Информация и снимки: Комплекс „Старинно Карлово“


В категории: Новини , Традиции

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки