Валери Симеонов: Всяко решение на ЕП трябва да бъде съобразено и с най-малките


Валери Симеонов: Всяко решение на ЕП трябва да бъде съобразено и с най-малките
05 Май 2019, Неделя


И тук ние трябва да търсим съдействие, казва водачът на листата на „Патриоти за Валери Симеонов (НФСБ и СЕК)” за Евроизбори 2019

Автор: Десант

„Нашият шанс не е много голям – даже и със 17 единомислещи български представители в Европейския парламент. Нашият шанс е да търсим съмишленици, и то основно сред източноевропейските държави. И колкото по-голям фронт създадем, толкова по-малко ще минават предложения от рода на пакета „Мобилност”. Но, ако евродепутатите просто си седят там, в голямото семейство, в креслата си – нямаме шанс”.

Това заяви водачът на листата на „Патриоти за Валери Симеонов (НФСБ и Средна Европейска класа)” – Валери Симеонов пред симпатизанти в Пловдив. Родолюбивата коалиция се явява на предстоящите избори за български представители в Европейския парламент под № 1 в бюлетината.

Валери Симеонов припомни битката за изграждане на втори лифт на Банско на заседанието на Комитета за световно природно наследство към ЮНЕСКО.  „Когато отидох там – България беше предварително зачеркната. Направих си труда и се срещнах с представителите на всички държави, показвах снимки, схеми, показвах какви опашки се извиват пред лифта в Банско и колко чакат туристите. Резултатът беше 28 гласа „за”.  Не ми е амплоато да ходя по блоковете и да се хваля, но ако казвам това, то е защото искам категорично да заявя, че за България човек трябва да се бори, трябва да работи”, заяви Валери Симеонов.

„Не може въпросът за присъствието в Европейския парламент и за предизборната кампания да се свежда само до трите теми – Мобилност, Пакт за миграция и Истанбулска конвенция. Други теми няма ли?  А свръхрегулацията и вътрешната конкуренция в ЕС? Къде е предварителната оценка на всеки един законопроект? Кой работи, за да може тази оценка да бъде съобразена с държави и като България? А не да започва и завършва с Франция”, реагира Валери Симеонов. И добави категоричното си становище, че всяко решение на ЕП трябва да бъде съобразено и с най-малките. И тук българските представители трябва да търсят съдействие.


В категории: Политика

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки