Представители на малкия и среден бизнес изразиха пълна подкрепа за Валери Симеонов


Представители на малкия и среден бизнес изразиха пълна подкрепа за Валери Симеонов
03 Май 2019, Петък


Валери Симеонов спаси българската домашна ракия, иначе бяхме обречени на гибел. Благодарение на него законът поне се върна в стария си вариант, коментира Андон Андонов от Сдружение „Българската домашна ракия”


Представители на малкия и средния бизнес у нас заявиха пълната си подкрепа за коалиция „Патриоти за Валери Симеонов (НФСБ и Средна Европейска класа)“. Това стана по време на среща с водача на листата за участие в предстоящите избори за български представители в Европейския парламент Валери Симеонов в Пловдив.

В дискусията се включиха и зам.-председателят на НФСБ Борис Ячев, както и кандидатите за представители в ЕП от листата на родолюбивата коалиция Венера Тодорова и Славчо Атанасов.

Представители на няколко бранша, които са засегнати от опитите за монополизиране на пазара у нас, обсъдиха проблемите си и възможностите за решаването им.

„В нашия бранш сектор „Горива“ се опитаха да ни унищожат. Единствено Валери Симеонов излезе и назова фирмата, която искаше да наложи монопол у нас, а в същото време за 15 години не е платила и лев данък „Печалба“. Той е и човекът, който вникна в проблема ни и ни помага.“ Това заяви по време на срещата Иван Кашилски, търговец на горива.

„С лидерите и на други политически партии сме се срещали, но единствено Валери Симеонов се отзова. Ние сме 350 фирми, борещи се срещу 4, които искат да вземат този бизнес”,  каза Иван Дойчев от Асоциация за здравословно хранене на децата.

„Валери Симеонов спаси българската домашна ракия, иначе бяхме обречени на гибел. Благодарение на него законът поне се върна в стария си вариант”, коментира и Андон Андонов от Сдружение „Българската домашна ракия”.

„НФСБ е партията, която успява да се противопостави на опасните процеси, целящи смачкването на малкия и среден бизнес”, заяви пред представителите на бизнеса водачът на Коалиция  „Патриоти за Валери Симеонов (НФСБ и Средна Европейска класа)” – Валери Симеонов.

„Политиката трябва да работи за малкия и среден бизнес основно, защото той е костната система, която крепи държавата. Тук работят над 78 на сто от заетите в производството българи. С техните данъци функционира държавата. Това, което направихме с колегите от НФСБ трябва да го прави всяка партия. На хората от бизнеса трябва да им се познават проблемите и да им се помага”, категоричен бе Валери Симеонов.

По думите му европейските избори са тези, при които ще имаме възможност да пратим в Европейския парламент хора, които да работят за българския бизнес.

„На мен ми е ясно, че няма да е толкова лесно, но трябва да се търсят хора от бизнеса в други държави, които са в същата ситуация и да се търсят варианти да се противопоставим на общата тенденция за монопол. В противен случай става това, на което сме свидетели с пакета „Мобилност“ - ликвидиране на български фирми, източване на международните ни шофьори към Западна Европа и изтичане на сериозни данъци, които българската държава получава, към други държави.

В недопускането на подобни опасни процеси виждам смисъла на присъствието в Европейския парламент на отговорни хора от бизнеса, каквито са в листата на коалицията”, категоричен бе Валери Симеонов.




В категории: Политика

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки