2 млрд. лв. ще се дадат за нова техника за бъдещото военновъздушно училище


2 млрд. лв. ще се дадат за нова техника за бъдещото военновъздушно училище
Снимка: Пресцентър на МС
03 Май 2019, Петък


„Тук ще има развойна дейност, ще има производство, ще има развитие" - заяви премиерът в Долна Митрополия

Автор: Десант

Държавата ще подпомага бъдещото висше военновъздушно училище в Долна Митрополия. Тук ще има развойна дейност, ще има производство, ще има развитие.

Това заяви министър-председателят Бойко Борисов пред курсантите и ръководството на факултет „Авиационен“ на Националния военен университет „Васил Левски“ в Долна Митрополия.

На 10 април Министерският съвет взе решение да предложи на Народното събрание статутът на факултета да се промени и да стане Висше военновъздушно училище „Георги Бенковски“. Основен мотив за откриване на самостоятелно висше военновъздушно училище е нарастващата необходимост от промяна на модела за подготовка на специализирани кадри, отговарящи на съвременните изисквания на военновъздушните сили и авиацията.

Пред курсантите премиерът Бойко Борисов отбеляза, че държавата ще даде пълна подкрепа за развитието на бъдещото висше училище, защото има голяма перспектива. „Около 2 млрд. лв. ще се дадат за нова техника, за която трябват знания и умения. Това означава по-добри битови условия. Ще идват и цивилни“, каза още министър-председателят в Долна Митрополия.

Той посочи, че развитието на инфраструктурата в региона ще подобри и инвестиционната среда в тази част на страната. „Има ли път, има и инвеститори. Догодина октомври месец магистрала „Хемус“ от София ще дойде до Плевен“, заяви още премиерът Бойко Борисов и даде пример с изграждането на инфраструктурните проекти в Южна България.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки