Средните векове ще „оживеят" край крепостта Червен


Средните векове ще „оживеят" край крепостта Червен
Снимки: Архив РИМ-Русе
02 Май 2019, Четвъртък


Вижте какво ще може да се види по време на фестивала там

Автор: Десант

От 4 до 6 май на територията на Червенската крепост ще се проведе фестивалът „Средновековен лагер Червен“.

Историческите възстановки ще представят моменти от епохата на Средните векове.

Събитието се организира от варненското сдружение „Чигот“ с участието на СНЦ „Търновци“ и независими реенактори, по покана на Регионален исторически музей – Русе.

Посетителите ще се потопят в епохата на Второто българско царство – време на велики царе и императори, на висока култура и на безпросветно невежество, на религиозни спорове и на епични войни с ромеи, кръстоносци и неверници.Достоверни реконструкции на средновековни български облекла, украшения, оръжия, и на предмети от всекидневието ще допълнят разказите за Средновековна България и за живота на нашите предци – не само за царете и техните героични битки, но също и за обикновените хора, за делниците и празниците, за грижите и забавленията, за занаятите и търговията. За по-смелите ще има стрелба с лък и хвърляне на копие.Средновековната кръчма „Странстващата бъчва“ ще предложи вкусно хапване в демонстрационна кухня за автентични готварски рецепти, заедно с емблематичната напитка за епохата – медовината. 

Във всеки от трите дена на лагера, организаторите ще разказват по една история, от която посетителите ще научат повече за живота в Средновековна България.

Историите и битките ще бъдат представени на: 4 май (събота) от 17:00 ч, на 5 май (неделя) от 17:00 ч и на 6 май (понеделник) от 10:00 ч. Ще има смели военначалници, красиви болярки, чудотворни икони  и разбира се – какво е една истинска история без здрава битка, пресъздадена на живо.
В категории: Добри Вести , Старите столици

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки