Зловеща гледка: Мъртъв розов пеликан виси завързан на пътен знак


Зловеща гледка: Мъртъв розов пеликан виси завързан на пътен знак
Снимка: Фейсбук
30 Април 2019, Вторник


Мястото е входът на Раднево откъм Стара Загора

Автор: Десант

Снимки със зловеща гледка обикалят социалните мрежи - мъртъв розов пеликан, който е защитен вид, е завързан за пътен знак край Раднево.

Те са публикувани във фейсбук групата „Истината за Раднево" от Георги Дулев който уточнява, че кадрите са направени на Разпети петък, в навечерието на Великден. Мястото е входът на Раднево (откъм Стара Загора). 

От Центъра за спасяване на диви животни в Стара Загора са направили аутопсия на починалата птица. Открити са следи от изгаряне от електрически ток и това е вероятната причина за смъртта й, съобщи казанлъшката Press TV.

Експертите уточняват, че подобни инциденти на сблъскали се с електропроводи големи птици се случват често. Но засега няма обяснение защо мъртвата птица е била вързана за пътния знак. Според еколозите това е, меко казано, неадекватна постъпка.

В България розовият пеликан е изключително рядък вид. Той е включен в „Червената книга" като изчезващ. Единственото място за гнездене е резерватът „Сребърна", където има малка колония от тези красиви птици.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки