Прокуратурата проверява и Елена Йончева заради къщи за гости, вдигнати с европари


Прокуратурата проверява и Елена Йончева заради къщи за гости, вдигнати с европари
Колаж: Канал 3
23 Април 2019, Вторник


Започва документална проверка на проекта, искат се справки за постъпилите регистрационни карти за нощували туристи

Автор: Десант

Върховна касационна прокуратура възложи на ГДНП извършване на проверка по публикации в медиите за ползвани не по предназначение къщи за гости, финансирани със средства на ЕС от семейството на народния представител Елена Йончева
 
По-конкретно повод за самосезирането на ВКС е публикация в електронния сайт ПИК със заглавие „Семейството на Елена Йончева с три къщи на морето. Усвоени 400 000 лева европари.“

Данните, съдържащи се в публикацията, сочат на евентуално извършено престъпление по чл. 248 а ал.3 от НК по повод изградени къщи за гости по проект по мярка 311 „Разнообразяване към неземеделски дейности“ по Програма за развитие на селските райони (ПРСР) 2007 – 2013 г., финансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, но същите са недостатъчни, поради което се налага извършване на проверка от ГДНП.

Ще бъде извършена документална проверка на проекта, като на място служители на ГДНП ще извършат и  проверка дали къщите за гости се ползват по предназначение. Ще се изискат заверени копия от регистри за настанените туристи за български и чужди граждани, от документацията за регистриране и категоризиране на обектите, информация за заплатените туристически данъци за пренощували туристи.

Ще се изискат от съответното РУ на МВР по местонахождение на къщите за гости справки за постъпилите регистрационни карти за нощували туристи.

Ще се провери дали вписаните в регистрите гости действително са посетили проверяваните къщи за гости.
Определен е едномесечен срок за извършване на проверката.


В категории: Новини

1
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
1
ПР-кампанията - Корупцията
24.04.2019 00:37:17
0
0
ЕвроИзборите. Тема Първа и Единствена! Корупцията!!!!!!!!!!! Това е посланието на/за евроизборите......... Това е ПР-кампанията, посланието. Със сигурност - има защо да е така. Разкапани от корупция. Толкова години поне относно България и ЕС. Грозно, лъжи, непочтено... ????????!!!!!!!!!
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки