Зам.-председателят на НФСБ Борис Ячев се включи в честването на 100-годишнината от края на Първата световна война


Зам.-председателят на НФСБ Борис Ячев се включи в честването на 100-годишнината от края на Първата световна война
Борис Ячев, Н.пр. Ерик Рубин и Нонка Матова по време на откриване на изложбата в Пловдив
23 Април 2019, Вторник


В Пловдив бе открит барелеф на 28-я президент на САЩ Удроу Уилсън, защитил териториалната цялост на България в преговорите по договора от Ньой

Автор: Десант

Зам.-председателят на НФСБ и народен представител Борис Ячев се включи в честването на 100-годишнината от края на първата световна война. То бе организирано от Тракийското дружество „Войвода Руси Славов“ в Пловдив.

По този повод днес в града на тепетата бе открит барелеф, монтиран върху сградата на Тракийското дружество, на 28-я президент на САЩ Удроу Уилсън – защитил териториалната цялост на България в преговорите по договора от Ньой.

По време на честването народният представител от НФСБ Борис Ячев бе до посланика на САЩ у нас – Н. Пр. Ерик Рубин, който откри барелефа, и до председателя на Тракийското дружество „Войвода Руси Славов“ – ген. Нонка Матова.

Гости и домакини разгледаха заедно изложбата, обиколила Централна Европа – „100 години от Първата световна война“, с куратор Иво Хаджимишев.

Те се включиха и в дискусионна кръгла маса на тема „Ролята на президент Уилсън за бъдещето на България, съобразно Ньойския мирен договор“, модератор на която е проф. Григор Велев.


В категории: Политика

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки