Докъде ще летят българите по празниците


Докъде ще летят българите по празниците
22 Април 2019, Понеделник


Сред най-посещаваните европейски градове ще бъдат Лондон, Рим и Берлин

Автор: Десант

Тази година Великден е много близо до майските празници и едва с 3 дни отпуск може да се направи около 10 дневна почивка. Докъде ще пътуват най-много българите със самолет и дали предпочитаните дестинации са същите като миналогодишните, анализира онлайн туристическа агенция eSky.

Тази година дестинацията фаворит, до която са закупени най-много самолетни билети за периода 25.04-06.05, е Лондон с 11.6% от общия брой закупени билети. Вторият най-посещаван град ще бъде Рим (11.2%), а Берлин се нарежда на трето място с 5.4%.

За сравнение, миналата година в периода на великденските празници, българите са пътували най-много до Германия – Франкфурт и Меминген, Италия – Рим и Милано и на трето място Великобритания и в частност Лондон.

Топ 10 на най-посещаваните градове тази година се допълва от Милано, Виена, Барселона, Париж, Атина, Франкфурт и Мадрид.

Полетите между София и Варна за периода заемат около 10% от общия брой закупени самолетни билети.

Статистиката показва също, че 36% от пътуванията със самолет по празниците ще бъдат по двойки, 12% от резервациите са с трима пътници, а други 12% включват повече от трима пътници в една резервация. Средната цена на самолетните билети за периода е била €156, а най-често използваните авиокомпании – нискотарифните и националният превозвач.

Ако сте оставили организацията на почивните дни за последния момент, от eSky съобщават, че все още не е късно да направите своите хотелски резервации в България, както и да намерите изгодни оферти за самолетни билети в чужбина.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки