Имало е българи в един от взривените хотели в Шри Ланка


Имало е българи в един от взривените хотели в Шри Ланка
21 Април 2019, Неделя


От МВнР препоръчват на българските граждани в Шри Ланка да избягват места, където се провеждат религиозни прояви или в близост до религиозни храмове

Автор: Десант

В един от хотелите в Шри Ланка, в които бяха задействани взривни устройства, е имало българи, съобщават от МВнР. Те не са пострадали, сочи информацията на посолството ни в Индия към 12:00 ч. Дипломатическата служба има връзка с тях и ако е необходимо, ще им бъде оказано съдействие.

Над 130 души загинаха при терористични нападения в три църкви и три хотела в Шри Ланка. Ранените са над 400.

От МВнР препоръчват на българските граждани в Шри Ланка да избягват места, където се провеждат религиозни прояви или в близост до религиозни храмове, а също и да проявяват предпазливост, ако са в близост до големи събирания на хора, протести или демонстрации.

При необходимост от съдействие българските граждани могат да се свържат с посолството в Индия на дежурен телефон : +919910999498.

Сигнали и молби за съдействие при бедствени ситуации на български граждани се приемат денонощно и на телефонните линии на Дирекция "Ситуационен център": +359 2 948 24 04 или имейл: crisis@mfa.bg.


В категории: Новини , Международна политика , Свят

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки