Полицията с нови данни за мистериозно убийство в Троян


Полицията с нови данни за мистериозно убийство в Троян
18 Април 2019, Четвъртък


59-годишната жертва изчезва без следа преди три години

Автор: Десант

МВР-Ловеч разкри мистериозно убийство от 2016 г.

На 3 януари преди три години изчезва сякаш в дън земя Пенка Тотева. Последно за 59-годишната жена от известната троянска фамилия Тотеви се знае, че била излязла на разходка на Турлата над Троян.

Тя живяла дълги години в столицата, но се завърнала в родния си град, за да гледа болната си майка, като по това време работи като преводачка в троянската фирма „Калинел“.


Пенка Тотева

Тотева е издирвана безуспешно в продължение на седмици. В акцията се включват множество полицейски екипи, спасители от ПСС – Троян, доброволци от града, колеги на изчезналата, използвани бяха и следови кучета, но така и не откриват и следа от изчезналата.

Година и половина по-късно, в края на май 2017 г., разхождащ се в същия район турист попада на зловеща находка – череп и кости. Именно по тези човешки останки, след направена експертиза и дълго и сложно разследване, случаят е разплетен.

По данни на troyan21.com, става дума за брутално убийство. По време на процесуално-следствените действия след откриването на останките е изготвен психопрофил на убиеца. Така разследващите стигат до 30-годишен троянец с инициали О.И.Ц., който е задържан.

Мъжът е познат на полицията, защото през 2016 г., при претърсване, у него е открит газов пистолет, преправен на боен. Тогава той е осъден и лежи една година в затвора за незаконно притежаване на оръжие.

Сега разследващите установяват, че микрочастиците по черепа на убитата и по неговия пистолет съвпадат. Освен това в дома на О.И.Ц. са открити и дребни накити, собственост на Пенка.

„Жертвата и убиеца не са се познавали, не са имали никакви отношения. Мъжът я е изнасилил и убил, но тепърва предстои да се изясняват причините и мотивите, каза днес на брифинг в Ловеч прокурор Валентин Вълков.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки