Разследват за злоупотреби с евросредства заместник-министър на икономиката


Разследват за злоупотреби с евросредства заместник-министър на икономиката
17 Април 2019, Сряда


Александър Манолев отрича за вила с минерален басейн по европроект

Автор: Десант

Върховна касационна прокуратура извършва проверка по публикации в медиите за злоупотреби със средства на Европейския съюз от заместник-министъра на икономиката Александър Манолев, съобщиха от държавното обвинение.

Повод за проверката е статия със заглавие: „Частна вила с минерален басейн по европроект? Зам.-министър Манолев отрича", както и други публикации по темата.

На основание чл. 145 ал.1 т.1 от Закона за съдебната власт, Върховна касационна прокуратура изиска от Държавен фонд „Земеделие“, заверено копие от проекта, финансиран по Програма за развитие на селските райони, цитиран в публикациите – „Изграждане на жилищна сграда за гости в м. “Чинар куши“ гр. Сандански“.

В хода на проверката прокурор от Върховна касационна прокуратура ще снеме писмени обяснения от лица, имащи информация по случая, длъжностни лица от фонд "Земеделие", работили по одобряването на заявлението за подпомагане, последващото оторизиране на плащанията, както и за спазване на задължението на бенефициента в срок от 5 години след сключване на договора да използва придобитите активи по предназначение и с оглед спазването на разпоредбата на чл. 43 ал.1 от Наредба № 30 от 11 август 2008 г. за условията и реда за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по мярка „Разнообразяване към неземеделски дейности“ от ПРСР за периода 2007 - 2013 г.

Държавното обвинение ще възложи и на органите на НАП действия по реда на Данъчно-осигурителния процесуален кодекс.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки