Откритият труп край Смолян е на мъж около 40 години, който е бил удушен преди 15-20 дни


Откритият труп край Смолян е на мъж около 40 години, който е бил удушен преди 15-20 дни
Снимка: Фокус
16 Април 2019, Вторник


Това заяви на брифинг зам.-окръжният прокурор на Смолян Недко Симов

Автор: Десант

Откритият труп край Смолян е на мъж около 40 години, който е бил удушен преди 15-20 дни. Това заяви на брифинг зам.-окръжният прокурор на Смолян Недко Симов, предаде Радио „Фокус“ – Смолян. По думите му, се касае за умишлено убийство.

„Трупът е открит по сигнал на гражданин вчера около обяд. След извършените следствени действия е установено, че той е на мъж на възраст около 40 години. Трупът е открит в гориста местност „Пещерско бърце“, близо до разклона за селата Пещера и Турян. На място е извършен оглед и са иззет следи.

Трупът беше приведен за аутопсия в болницата в Смолян, а при първоначалния оглед не бяха установени следи от насилие, рани от убождания или външни следи, сочещи насилие“, поясни зам.-окръжният прокурор на Смолян.

Той допълни, че след като трупът е приведен в съдебна медицина е извършен още един оглед, при който също не са установени видими следи от насилите. Назначена е тройна съдебно-медицинска експертиза.

При аутопсията е установено, че има счупване на подезичната кост, а причината за смъртта е асфикция или удушаване.

„Вещите лица потвърждават, че се касае за насилствена смърт, стискане около гръкляна. Снети са пръстови отпечатъци от убития и е назначена дактилоскопска експертиза. Лицево разпознаване не може да бъде извършено, тъй като е имало нахапвания от диви животни в областта на главата, както и трупни разложения“, уточни прокурор Симов.

Той допълни, че изчакват резултата от дактилоскопската експертиза и ако чрез нея не се установи самоличността на загиналия, ще се поиска ДНК-експертиза. По случая са разпитани свидетели като разпитите продължават. Извършено е претърсване и изземване от помещения в Смолян, предстои и извършване на други такива претърсвания в други населени места.

Началникът на РУ на МВР-Смолян, Николай Бундов заяви, че продължават оперативно-издирвателните мероприятия за установяване на самоличността на загиналия и тази на извършителите.

Той посочи, че през последните дни няма обявено изчезнало лице в ОДМВР – Смолян.

„Работим по всякакви версии и не изключваме никоя. Факт е, че се касае за насилствена смърт. Екипи от разследващи полиции продължават работа по случая. Според вещите лица, се касае за труп на около 15-20 дни“, допълни Бундов.

Зам.-окръжният прокурор Недко Симов потвърди, че се работи по всички възможни версии.

„Може да става въпрос за един или няколко извършители, не изключваме версията да е убит там или да е убит другаде и да е пренесен на мястото, на което е открит. Имаме насоки за евентуалната самоличност на пострадалото лице, проверяваме тази версия, събираме доказателства в тази насока. Максимално бързо очакваме да ни съобщят резултата от експертизата, който се извършва в ОДМВР – Смолян“, каза още зам.-окръжният прокурор на Смолян Недко Симов и уточни, че до момента по досъдебното производство няма задържан извършител.


В категории: Новини , Разследвания

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки