Валери Симеонов: Търновската конституция е много по-демократична от всички останали в Европа


Валери Симеонов: Търновската конституция е много по-демократична от всички останали в Европа
16 Април 2019, Вторник


Това означава, че нашите предци са мислили модерно и съвременно, каза лидерът на НФСБ преди откриването на тържественото заседание на НС

Автор: Десант

Отмяната на промените в Изборния кодекс, които успяхме да постигнем, са уникален момент в новата българска история. Това каза пред журналисти в старата столица председателят на НФСБ Валери Симеонов, цитиран от радио "Фокус" във Велико Търново. Той припомни, че президентът Радев наложи вето, след което законът беше върнат и отхвърлен.

Във връзка с днешния празник, той коментира, че денят като че ли е пренебрегнат в историята и календара на България.

„На този ден страната полага основите си като нова демократична държава и днес ние трябва да го почитаме много повече, а не го правим. Търновската конституция е много по-демократична от всички останали конституции в Европа, което означава, че нашите предци са мислили модерно и съвременно. България винаги е била велика държава и ще продължава да бъде”, каза още Валери Симеонов.


В категории: Политика

1
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
1
Димитър Тодоров
20.04.2019 18:33:53
0
0
Какво е съдържанието на понятието Велика - ако това се приеме с днешните "представи" за голяма и силна не е зле да си припомним, че количеството не определя качеството. Ако е с представите на далечното минало тогава може да се приеме за уникална и неповторима, а това ще рече общество с изградена държавност и ред еднакъв за всички членове на обществото /нещо като прадядо на т.н. демокрация/, но доста по-различно заради социалната му справедливост. Колкото до това, че винаги е била Велика меко казано е силно спорно, но както гласи поговорката: - "Кръвта вода не става", така и ДНК-то на българите, колкото и да се оциганчва в последните години - няма как да бъде променено - то е било и пак ще бъде нещо уникално.
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки