Станишев: Никога не е имало такова напрежение в БСП при подредба на листи


Станишев: Никога не е имало такова напрежение в БСП при подредба на листи
Снимка: Нова ТВ
15 Април 2019, Понеделник


След 10-часови дебати, в крайна сметка листата, предложена от лидерката на социалистите, бе пренаредена и в нея намери място и лидерът на ПЕС

Автор: Десант

„Когато нещо се прави на инат, се получава отпор. Националният съвет са хора, зрели с политическа отговорност, можехме да си спестим това, което си причинихме. Никога не е имало такова напрежение в БСП при подредба на листи”. Това коментира в ефира на NOVA Сергей Станишев за подредбата на листата на БСП за евровота на въпрос дали Корнелия Нинова е била балмирана.

След 10-часови дебати, в крайна сметка листата, предложена от лидерката на социалистите, бе пренаредена и в нея намери място и Сергей Станишев. Първоначално Нинова предложи листа, в която президентът на ПЕС не присъстваше.

Станишев обясни, че ако не беше станал част от листата, щеше да бъде затруднена работата му в ПЕС.

„Аз участвам в тази кампания не с амбицията на всяка цена да стана евродепутат. Аз съм постигнал изключително много и почти никой няма такива постижения и в национален, и в европейски мащаб едновременно. За мен е важно, че партията ясно заяви своята европейска социалистическа привързаност към нашето семейство и иска с общи усилия да променим Европа”, заяви още Станишев.

Той коментира и изказването на Нинова след пленума, че това не е нейната листа и вече не носи отговорност за резултатите, като заяви, че подобно изказване е несериозно.

„Политиката не значи налагане на воля. Сигурно г-жа Нинова е била под въздействието на емоции. Всеки лидер иска да носи отговорност. Ако някой гледа на тази кампания, като начин да си намери индулгенция, няма да стане", отсече той.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки