Ще бъде ли обвинен Лютви Местан за смъртта на 6-месечното бебе?


Ще бъде ли обвинен Лютви Местан за смъртта на 6-месечното бебе?
Снимка: бТВ
15 Април 2019, Понеделник


Не очаквах да продължи. Видях фолксвагена, можех да спра, но прецених, че ще той спре на знака "Стоп“ - каза бащата на убитото дете

Автор: Десант

Инцидентът на пътя към ГКПП "Маказа", при който загина 6-месечно бебе, е бил невъзможен за предотвратяване. Това твърди лидерът на ДОСТ Лютви Местан, чийто автомобил участва във фаталната катастрофа.

"Единственият шанс да не се бе случило това, е да не бях там", заяви Местан пред бТВ. Към лаконичния си коментар той добави, че е спрял на знака "Стоп", но това не е помогнало за предотвратяване на трагедията.

Различна e версията на Юсеин Ахмед Т., шофьор на BMW-то, което се сблъска с фолксвагена на Местан. Пред полицаи и близки Ахмед, който е със спукан прешлен, казал: "Не очаквах да продължи. Видях фолксвагена, можех да спра, но прецених, че ще той спре на знака "Стоп“, не очаквах да продължи!"

Лютви Местан е задържан за 24 часа. Срещу него няма повдигнато обвинение. Първоначално той беше в болницата под полицейско наблюдение, след което бе откаран с патрулка в ареста на полицията в Кърджали. След обстойни медицински прегледи е преценено, че той е годен за задържане.

Пътният инцидент стана малко след 13:30 ч. днес на главния път за "Маказа", на няколко километра след Момчилград. Колата на Местан влиза в главния път от разклонение на село Загорско и засича движещ се автомобил, в който е пътувало семейство. Колата изхвърча на 50 метра в близкото дере и се прекатурва няколко пъти. Загива 6-месечно бебе. Майката, 10-годишно момченце и бащата са в болница.

По информация на окръжния прокурор на Кърджали има образувано досъдебно производство за катастрофа по непредпазливост и причиняване на смърт на едно лице. Алкохолните проби и на двамата водачи са отрицателни. Взета им е проба за употреба на наркотици.

Наказателното производство срещу Лютви Местан обаче може да бъде спряно съгласно НПК, ако лидерът на ДОСТ се кандидатира за евродепутат. Това коментира пред камерата на бТВ окръжния прокурор на Кърджали Желязко Стефанов.

Очаква се да повдигнат обвинения на Местан за тежката катастрофа.



В категории: Новини , Разследвания

1
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
1
Анонимен
15.04.2019 11:14:00
0
0
И ако лидерът на ДОСТ се е кандидатирал за евродепутат какво от това? Не е ли причинил смърт непредпазливост?Или само със самочувствие се шофира? Що за закони са това? Само в затвора му е мястото!
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки