Започна записването за единствения по рода си у нас триатлон „Лъвско сърце“


Започна записването за единствения по рода си у нас триатлон „Лъвско сърце“
Снимка: Александър Киричев
12 Април 2019, Петък


Тази година събитието ще се проведе на плаж „Перла“ край Приморско

Автор: Десант

Започна записването за участие в тазгодишното издание на единствения по рода си ултра крос триатлон „Лъвско сърце“. Състезанието се организира за четвърта поредна година в района на Приморско и Странджа планина и привлича участници от над 8 държави.

Тази година събитието ще се проведе на 7-и септември (събота) на плаж „Перла“, където организаторите ще изградят базов лагер „Лъвско сърце” със старт – финална и транзитна зона. Там всички, желаещи да станат част от емоцията, могат да се запишат за индивидуално или отборно участие (щафета от двама или трима) на уебсайта на събитието до 18-и август.

„Лъвско сърце“ съчетава традиционните за триатлона етапи, но в по-различна обстановка и със сериозни дистанции – от 3 км плуване в залива на плаж „Перла“ през 116 км планинско колоездене в горите на Странджа планина до 21 км бягане покрай резерват „Ропотамо“.

„Лъвско сърце“ се превърна в едно от най-атрактивните и тежки предизвикателства в българския спортен календар с трасе от 140 км, преминаващо през природните забележителности на приморска Странджа и покрай 12 тракийски светилища.

Състезанието комбинира спорта на открито с мистичната култура и природа на региона, а целта му е да събуди свръхчовешкото във всеки участник неговото „лъвско“ сърце!

Триатлонът привлича близо 300 участници от цялата страна и представители на още 8 държави. В миналогодишното издание победител при мъжете стана Вим Щеркс от Белгия, а при жените – българката Христина Козарева.

Очаква се тази година те отново да застанат на старта с амбициите да подобрят времената си от миналата година в присъствието на сериозна конкуренция.

Организатори са сдружение „Лъвско сърце“ с институционалната подкрепа на Община Приморско и патрона на събитието д-р Димитър Германов.


В категории: Новини , Спортен дух

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки