В Габрово се готвят да протестират и тази вечер


В Габрово се готвят да протестират и тази вечер
Снимка: БНТ
11 Април 2019, Четвъртък


Градът продължава да е под засилено присъствие на полиция и жандармерия

Автор: Десант

Въпреки уверенията на военния министър, че ситуацията в Габрово е овладяна, градът продължава да е под засилено присъствие на полиция и жандармерия. Жителите му се готвят и тази вечер в 18 ч. да се съберат на централния площад за втори протест.

​Поводът за възникналото напрежение е нападение и побой на продавач в магазин от трима роми, които първоначално бяха арестувани, след това - освободени и по-късно - отново арестувани.

Районната прокуратура в Габрово повдигна обвинения на тримата биячи, а габровският Районен съд постанови най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража".

Тримата мъже са обвинени за нанасяне на лека телесна повреда по хулигански подбуди. Те са криминално проявени. П.А. е осъждан за кражба, Н.М. е осъждан за кражба чрез заплаха, Й.А. има присъда за кражба на МПС.

По-рано днес кметът на Габрово Таня Христова разпореди незабавно да бъдат премахнати всички общински сгради в града, за които съществуват съмнения, че да бъдат ползвани за самонастаняване или като обекти, върху които да бъде насочено обществено недоволство. Това са постройки, които са негодни за живеене, и тяхното събаряне вече е в ход. 



В същото време, Дончев, който е и бивш кмет на Габрово, заяви пред БГНЕС по повод последните събития в града и събарянето на постройки, че напрежението е факт и не бива поради политическо лицемерие то да се отрича. 


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки