Държавният служител от Шумен, отглеждал марихуана, е предаден на съд


Държавният служител от Шумен, отглеждал марихуана, е предаден на съд
11 Април 2019, Четвъртък


Красен Крумов бе спипан при случайна проверка на пътя, при която било установено, че шофира дрогиран

Автор: Десант

Инспекторът от Агенцията по безопасност на храните в Шумен Красен Крумов е предаден днес на съд с обвинителен акт на Окръжната прокуратура - Шумен за извършени от него две престъпления, свързани с наркотици в особено големи размери.

Стойността на иззетото количество марихуана в землището на село Янково, където ветеринарният  лекар си направил плантацията за отглеждането й, е 171 120 лева, а на иззетата марихуана, която държал с цел разпространение в къщата си в кв. „Дивдядово“  –  почти 170 000 лева. 



Количеството на наркотичните вещества е над 80 кг. В обвинителния акт прокуратурата посочва, че стойността на предмета на престъплението надхвърля над два пъти критерия за особено големите размери.

Досъдебното производство срещу държавния служител, който по професия е е ветеринарен доктор,  било образувано, след като бил спрян за проверка на входа на квартала от полицейски служители на 9 октомври 2018 г.

Тестван с техническо средство, показанията отчели, че 33-годишният мъж управлява МПС след употреба на наркотични вещества.

При проверка в дома му органите  на реда усетили специфичния мирис на марихуана. Със следово куче била открита и плантацията с марихуана, която Красен засадил и отглеждал в гориста местност край село Янково. 

Технологията за отглеждане на конопа според разпита на задържания била заимствана от сайт. Иззети били 33 растения марихуана, някои от които впечатлили разследващите с размера си – около 4 метра. Общото тегло на сухата листна маса било 42, 78 кг.

От къщата в „Дивдядово“, превърната в сушилня за реколтата от наркоплантацията в Янково, разследващите иззели още 42,20 кг марихуана. Инспекторът, който е ветеринарен лекар, е знаел, че отглеждането и извличането на сокове от растението от вида Херба канабис индика сатива е забранено от закона. Затова чрез Coogle maps избрал труднодостъпния район в землището на село Янково, разположен до водоизточник

След първоначалното задържане под стража на Крумов с определение на Шуменския окръжен съд, на 26 февруари тази година съдът изменил най-тежката мярка за процесуална принуда, като определил той да остане под домашен арест.

Окръжната прокуратура в Шумен е наложила възбрана върху къщата на подсъдимия инспектор в „Дивдядово“ и запор върху автомобила му „Нисан терано“, за да обезпечи наказанието „Глоба“, което е предвидено в Наказателния кодекс наред с наказанието лишаване от свобода.

Предстои делото срещу ветеринарният доктор да бъде насрочено за разглеждане в Шуменския окръжен съд.


В категории: Новини , Разследвания

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки