Малчугани от Арт работилничка „Детска планета" разкрасиха местност над Ивайловград


Малчугани от Арт работилничка „Детска планета" разкрасиха местност над Ивайловград
10 Април 2019, Сряда


„Почистваме своя свят, за да живеем красиво!” бе мотото на приключилата миналата седмица акция за почистване на граничния родопски град

Автор: Десант

„Почистваме своя свят, за да живеем красиво!” бе мотото на приключилата миналата седмица акция за почистване на Ивайловград, в рамките на която бяха събрани над 3 тона отпадъци. В сметосъбирането се включиха около 300 доброволци.

Своят принос да направят родното си място по-приятно и привлекателно дадоха и малчуганите от Арт работилничка „Детска планета", които разкрасиха кът за отмора в местността Дупката, намираща се непосредствено над Ивайловград и включва като природна забележителност едноименната пропастна пещера.


Преди почистването


След намесата на децата от арт работилничката

Арт работилничка „Детска планета“ в Ивайловград вече няколко години реализира инициативата „Преобрази моя град“. Децата освежават стени, огради, стълби и тротоарни площи. С ръководителя си Христина Тонева, с общи усилия се надяват да творят красоти и да заредят с добро настроение и положителни мисли своите съграждани. Идеята е чрез уличното изкуство хората да гледат по-весело в ежедневните си дела и мислите им да са по-позитивни.

Работилничката по приложни изкуства към НЧ „Пробуда – 1914“ е целогодишна. Децата, които посещават занятията, са на възраст от 2 до 5 клас.

Те активно взимат участие в украсата на града, която се прави по повод празници, и изработват картички, коледни украшения и орнаменти, които се продават на Благотворителния коледен базар „В името на добротата“.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки