НАП със среднощна акция срещу нелегални превозвачи в Кърджали


НАП със среднощна акция срещу нелегални превозвачи в Кърджали
Снимка: 24rodopi.com
10 Април 2019, Сряда


Засечени са нелегални таксита, които превозват хора за Европа на дъмпингови цени

Автор: Десант

Акция срещу нелегални превозвачи проведе снощи НАП в цялата страна. Инспектори на приходната акция от Хасково са засекли в Кърджали 5 нелегални таксита, които превозват хора за Европа, съобщава bTV.

Повечето пътници са казали, че са приятели на водачите, но имало и такива, които разкрили, че са платили, за да бъдат превозени до определена точка в Западна Европа. 120 евро щял платил един от пътниците, когато пристигне, признава самият той.

Преди време 24rodopi.com писа, че нелегалните превозвачи в Кърджалийско ощетяват транспортните фирми, извършващи законен превоз на хора, с дъмпингови цени и екстрата „пристигаш точно на адреса". Някои от предприемачите имат повече от 3 превозни средства за тази цел.

По данни на Гранична полиция 172 собственици на бусове в страната пътуват за Европа по няколко пъти в седмицата.

По данни на отлично осведомени източници 24rodopi.com твърди, че операцията на данъчните срещу нелегалните превозвачи в Кърджали е била под прикритие. Тя е проведена от служители на сектор „Оперативен контрол” към Националната агенция по приходите, които пристигнали с два телевизионни екипа.

Няколко буса са били проверени около 4 часа сутринта в сряда на две бензиностанции в района на автогарата в областния град, по информация, че именно по това време нелегалните превозвачи тръгват по маршрути към Западна Европа.

Очаква се официално прессъобщение от НАП.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки