Министерството на отбраната и МВР успокояват: На южната граница всичко е спокойно


Министерството на отбраната и МВР успокояват: На южната граница всичко е спокойно
Снимка: Фокус
09 Април 2019, Вторник


В момента на българо-гръцката граница няма военнослужещи, но в постоянна готовност са около 300 военнослужещи от Благоевград

Автор: Десант

Българското правителство не е приемало и няма да приема политика на разселване на мигранти било от Западна Европа, било от съседни държави. Това каза министърът на отбраната Красимир Каракачанов пред журналисти при посещението си в района на ГКПП - Кулата днес, съобщават от пресцентъра на ведомството.

Министърът на отбраната Красимир Каракачанов заедно с министъра на вътрешните работи Младен Маринов, главния секретар на МВР Ивайло Иванов и заместник-директора на Главна дирекция „Гранична полиция“ старши комисар Стоян Иванов инспектираха граничната охрана в района на ГКПП Кулата и буферната зона с Гърция.

Тук бяха още и командирът на Сухопътните войски генерал-майор Михаил Попов, командирът на Бригадно командване – Благоевград полковник Красимир Кръстев, областният управител Бисер Михайлов, директорът на ОД МВР Благоевград старши комисар Николай Хаджиев.

„Гранична полиция“ и Министерството на отбраната са взели всички необходими мерки за предотвратяване на масово нахлуване на българска територия – увери министърът на отбраната Красимир Каракачанов.

По думите му основният маршрут на мигрантите е от Гърция към Република Северна Македония и Албания и оттам към Западна Европа, но има информации, че се обсъжда като алтернативен маршрут да се използва и България. Той бе категоричен, че към момента няма непосредствена опасност за страната ни, като същевременно са взети всички необходими предварителни мерки.

В момента на българо-гръцката граница няма военнослужещи, но в постоянна готовност са около 300 военнослужещи от Благоевград, съобщи още пред журналисти министърът на отбраната Красимир Каракачанов.

„На Кулата всичко е спокойно, както и на останалите гранични пунктове“, бе категоричен той.

„Земи в Черноморец не са били обявявани за продажба“. Това каза министърът на отбраната Красимир Каракачанов в отговор на журналистически въпрос във връзка с протест на жители на черноморското градче. Той поясни, че в момента се извършва урегулация на имотите и изясняване на статута им, тъй като голяма част от имотите са с неясен статут или без документи.

„Моята политика е не да се подаряват имоти на общините, а те после да ги продават, а ако има инвеститорски интерес - процедурата е търг с наддаване“, заяви министърът на отбраната.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки