Риболовци на протест срещу източването на язовирите


Риболовци на протест срещу източването на язовирите
09 Април 2019, Вторник


От маловодието имат полза най-вече бракониерите, а останал на сухо, хвърленият хайвер умира

Автор: Десант

Българската федерация по риболовни спортове протестира срещу източването на държавните язовири във времето, в което рибата си хвърля хайвера, съобщи в специално изявление председателят на федерацията Георги Михайлов.

"Получаваме сигнали, че ред държавни язовири като например "Александър Стамболийски" и "Жребчево" в момента се източват до критични нива. Заради източването хвърленият хайвер остава на сухо и умира", заявява Михайлов пред официалния сайт на федерацията. По думите му от маловодието имат полза най-вече бракониерите.

Федерацията предлага да бъде инициирана среща между Изпълнителна агенция по рибарство и аквакултури (ИАРА), Министерство на околната среда и водите (МОСВ), Националната електрическа компания (НЕК) и останалите държавни органи, както и неправителствените организации, имащи отношение към проблема.

БФРС предлага още с отчисленията от таксите за риболовни билети да бъде създаден единен зарибителен фонд, тъй като в момента зарибяването не се извършва по най-рационалния начин.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки