Изненада: Панайот Рейзи освобождава доброволно кметския стол в Созопол и напуска партия ГЕРБ


Изненада: Панайот Рейзи освобождава доброволно кметския стол в Созопол и напуска партия ГЕРБ
Снимка: Дарик
09 Април 2019, Вторник


Той е заявил решението си пред премиера и председател на политическата сила Бойко Борисов, като на срещата е присъствал и заместник-председателят на ГЕРБ и кмет на Бургас Димитър Николов

Автор: Десант

Кметът на Созопол Панайот Рейзи подава оставка като кмет и като член на ГЕРБ, съобщиха от партийния пресцентър. Той е заявил решението си пред премиера и председател на политическата сила Бойко Борисов, като на срещата е присъствал и заместник-председателят на ГЕРБ и кмет на Бургас Димитър Николов.

Рейзи е аргументирал решението си с желание да не остават съмнения, че по някакъв начин може да бъде възпрепятствано разследването срещу него.

"Панайот Рейзи посочи, че с този свой личен акт иска отново да покаже високия морален стандарт в ПП ГЕРБ, според който представителите на партията в законодателната, изпълнителната и местната власт напускат своите постове дори само заради съмнения за нарушения на закона", пише в прессъобщението.

Вчера Рейзи и главният счетоводител на общината Златка Мусева бяха отстранени от длъжност от Специализирания наказателен съд. Според съдиите двамата могат да попречат на разследването, като укрият или унищожат важни документи или като опитат да влияят на свидетели по делото, които предстои да бъдат разпитвани.

Те са обвинени в присвояване на над 2 млн. лв. от бюджета на общината.

Според прокуратурата Рейзи и Мусева са сключили 34 договора за строително-монтажни работи, а някои от документите са фалшифицирани. Някои от свидетелите, които вече са разпитани, са казали пред разследващите, че се страхуват от кмета.

Панайот Рейзи и Златка Мусева донесоха вчера в съда документи, които показват, че от днес двамата излизат в платен годишен отпуск до началото на юни. Според специализирания съд обаче това не е достатъчно, тъй като отпускът може да бъде прекъснат по всяко време и те могат да се върнат на работа.

Решението на съда не е окончателно и може да бъде обжалвано на 16 април. На излизане от залата Рейзи каза, че е в отпуск и ще обжалва.

В петък кметът на Созопол обяви, че ще се кандидатира за нов мандат, въпреки че е обвинен от прокуратурата. Според него обвинението "не е предизборен отстрел" и ако се стигне до дело, ще докаже, че е невинен.


В категории: Новини , Разследвания

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки