Семейна стая за недоносени деца откриха в УМБАЛ-Бургас


Семейна стая за недоносени деца откриха в УМБАЛ-Бургас
Снимка: УМБАЛ-Бургас
08 Април 2019, Понеделник


В нея родителите на недоносените бебета ще могат да прекарват време с рожбите си

Автор: Десант

Отделението по неонатология на УМБАЛ-Бургас вече има семейна стая, в която родителите на недоносените бебета ще могат да прекарват време с децата си.

Стаята е създадена за четири месеца изцяло с дарителски средства. Част от сумата за обособяване на помещението е събрана от продажбата на благотворителните календари с недоносени бебета, родени и отгледани в отделението. Своя труд за реализацията на инициативата влагат различни хора, както и персоналът на отделението, за да може старата стая да стане уютно и комфортно място. В нея има и две специални кожени кресла за майките, дарение от фондация „Нашите недоносени деца".

„Тесният контакт между бебето и неговите родители помага както на родителите - да преодолеят стреса от раздялата и от факта, че детето ще остане в болницата още време, така и на детето. То усеща гласа и допира им, по-спокойно е, показателите му се подобряват. Родителите се чувстват по-уверени в грижите, това им помага и при прибирането вкъщи", обяснява д-р Стилияна Томова, началник на отделението по неонатология.

За създаването на семейната стая е използвана старо помещение в отделението, на което е направен основен ремонт. Стойността му заедно с мебелировката е около 12 000 лв.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки