Четирима мъже, известни като „Групата", вършат добри дела във Вършец


Четирима мъже, известни като „Групата", вършат добри дела във Вършец
Снимка: Фейсбук
08 Април 2019, Понеделник


Те обновяват указателните табели и благоустрояват местата за отдих в курорта 

Автор: Десант

Четирима мъже от Вършец, известни като „Групата”, обновяват по своя инициатива указателните табели в курорта Вършец, информира Радио „Северозапад Медия".

Румен Иванов, Димитър Митов, Любен Цветков и Божидар Кръстев започват добрите си дела от местността Райски кът над емблематичната за курорта Иванчова поляна.

Но не спират само до табелите, ами сковават дървени пейки, маси, вдигат две беседки, пристягат разнебитените детски люлки. И всичко това правят не само без никой да им плати и стотинка, ами ако се наложи да купят строителен материал, вадят пари от джоба си. 

Със собствени средства младежите изграждат и туристическа пътека в един от най големите паркове, създадени в началото на миналия век у нас.

Благодарение на инициативността на „Групата”, посетителите научават не само, че мястото се нарича „Райският кът”, но и на каква надморска височина се намира и какви са другите му особености.

В края на 2018 г. ентусиастите започват изграждането на дървен панорамен мост над река Орлощица, като обещават, че той ще стане готов до началото на активния туристически сезон, който в курорта започва от май.

Иначе нередностите във Вършец нямат чет - пропаднали шахти по улиците, замърсена река под пречиствателната станция, скитащи се из парка коне, разбити тротоари, рушащи се стари сгради... Едва ли мъжете от „Групата" ще успеят да оправят всичко в Града на здравето, но поне дават пример, че с общи усилия може да се постигнат добри резултати за общото благо.


В категории: Новини , Репортажи

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки