Две министерства ще търсят решение за задръстванията на граничния пункт Маказа


Две министерства ще търсят решение за задръстванията на граничния пункт Маказа
Снимка: 24rodopi.com
07 Април 2019, Неделя


Според източници от Комотини, гръцките служители не достигат, тъй като са командировани по границата с Турция заради проблемите с бежанците

Автор: Десант

Проблемът с необичайните за сезона задръствания на ГКПП „Маказа“ влиза две министерства - на вътрешните и на външните работи, пише 24rodopi.com. 

Във вторник областният управител на Кърджали Никола Чанев ще проведе срещи в столицата.

Преди време медията съобщи, че в последните седмици се образуват дълги колони от чакащи автомобили от двете страни на пункта. В петък чакането за влизане в България е продължавало до 3 часа.

Според източници от Комотини, гърците са командировали местни служители на пунктовете с границата с Турция заради проблемите с бежанците.

24rodopi.com вече информира, че в гръцкия сектор на граничния пункт не достигат служители, за да бъдат отворени повече от едно трасе при необходимост.

„Ще проведа срещи във вторник, като се надяваме на бърза официална кореспонденция с властите в Гърция. Правим всичко възможно, въпреки растящия трафик през „Маказа“ и отчетените рекордни преминавания на МПС и туристи, на граничния пункт да се създаде перфектната организация, която да бъде оценена както от българските граждани, така и от чужденците“, заявява пред 24rodopi.com Никола Чанев.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки