Курсисти от Единен център за начална подготовка в Плевен положиха военна клетва


Курсисти от Единен център за начална подготовка в Плевен положиха военна клетва
05 Април 2019, Петък


Общо 23-ма души положиха военна клетва днес, като ритуалът завърши с преминаване на блоковете в тържествен марш под звуците на Представителния духов оркестър на Сухопътните войски

Автор: Десант

Ритуал по полагане на военна клетва на български граждани без военна подготовка (курсисти по чл. 59 от Закона за резерва на Въоръжените сили на Република България) се проведе на строевия плац Единия център за начална подготовка – Плевен днес, 5 април.

Курсът по начална военна подготовка бе проведен от 11 март до 5 април 2019 г., съгласно утвърдена програма. Преминати бяха основните войскови дисциплини – тактическа, огнева, строева и физическа подготовка, като обучението завърши с изпити.

Общо 23-ма души положиха военна клетва днес, като ритуалът завърши с преминаване на блоковете в тържествен марш под звуците на Представителния духов оркестър на Сухопътните войски.

Полковник Николай Бешев, началник на гарнизон Плевен, приветства курсистите, поздрави ги за избора им да преминат през военната подготовка и подчерта значението на военната клетва за всеки български гражданин.

На курсистите, бяха връчени удостоверенията за завършване на курса „Начална военна подготовка” и възпоменателни значки от името на министъра на отбраната.

Гости бяха полковник Игнат Спахийски – заместник директор на Дирекция „Управление на човешките ресурси в отбраната” в Министерство на отбраната, полковник Павлин Велков – началник на щаба на Централно военно окръжие и др.

Основната мотивация за участието на мъжете и жените в началната военна подготовка е интересът към военното дело. Курсистите са с разнообразни професии, сред които програмисти, стажант в частна кантора, монтажник на видеоохранителни системи. След завършването на курса, те ще бъдат зачислени в запаса от военните окръжия по местоживеене.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки