Развиваме фериботните връзки между България и Грузия


Развиваме фериботните връзки между България и Грузия
05 Април 2019, Петък


Делегациите на двете страни оцениха като конструктивна съвместната работа по многостранното Споразумение за развитие на нов транспортен коридор Черно море – Персийски залив

Автор: Десант

Развитието на фериботните връзки между България и Грузия бе основна тема на Шестото заседание на българо-грузинската междуправителствена комисия за търговско-икономическо и научно-техническо сътрудничество.

Обсъжданията се проведоха вчера и днес в София под председателството на министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Росен Желязков и министъра на икономиката и устойчивото развитие на Грузия Георги Кобулия.

По време на заседанието, двете страни подчертаха, че за развитието на икономическите и търговски отношения, е от съществено значение съществуващата фериботна връзка между Варна-Поти/Батуми-Черноморск (Иличовск).

Делегациите оцениха като конструктивна съвместната работа по многостранното Споразумение за развитие на нов транспортен коридор Черно море – Персийски залив.

Проектът ще създаде възможности за ефективни и надеждни товарни превози между Близкия Изток и държавите от Централна и Източна Европа. Той ще допринесе за оползотворяване на нарастващия търговски потенциал в двата региона и обслужване на транзитния трафик от и за Далечния Изток.

На работна среща, министрите Росен Желязков и Георги Кобулия обсъдиха сътрудничеството в транспортния сектор между двете държави. Те подчертаха, че трябва да се използва максималния капацитет, който предоставят пристанищата на двете държави. По този начин ще се увеличат мултимодалните превози, което ще бъде в полза не само за транспортния бизнес, а и за икономиките на България и Грузия.

Двамата министри обсъдиха и актуални въпроси в областта на информационните технологии и съобщенията. Те отбелязаха, че добрите взаимоотношения между двете страни в сферата ще продължат и занапред.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки