Валери Симеонов: Борисов да си огледа и министрите, че и там има такива с имоти


Валери Симеонов: Борисов да си огледа и министрите, че и там има такива с имоти
04 Април 2019, Четвъртък


Лидерът на НФСБ обясни, говори за имот в София, "Овча купел", с площ от 142 кв. метра, купен за 61 хил. лв. На този адрес живее Николина Ангелкова

Автор: Десант

Добре е премиерът Борисов да си огледа внимателно министрите, че и там има такива с имоти, каза лидерът на НФСБ Валери Симеонов за проверката на прокуратурата за имотите на председателя на антикорупционната комисия (КПКОНПИ) Пламен Георгиев.

Симеонов обясни, че говори за имот в София, "Овча купел", с площ от 142 кв. метра, купен за 61 хил. лв.

Той не спомена името на министъра, за когото говори, но посочи точния адрес, на който живее министърът на туризма Николина Ангелкова.

Имотът е купен през 2008 г. и е отразен в имотната й декларация от същата година. Тогава Ангелкова е заместник-министър на регионалното развитие. Тя е декларирала "апартамент+мазе+гараж" с разгъната застроена площ от 142 кв. м и цена на придобиване от 61 519 лв.

Според статистиката на Imoti.net средната пазарна цена на тристаен апартамент в "Овча купел-1" към ноември 2008 г. е била 853 евро за кв. м, а през януари същата година е 694 евро за кв. м.

Цената, която Ангелкова е платила за кв. м,, е 433 лв., точно преди да се спука имотният балон, според декларацията й.

Апартаментът, за който говори Валери Симеонов, се намира в непосредствена близост до парка на "Овча купел" и дипломатическите блокове там и цената му би трябвало да е по-висока от средните за квартала.

Според Валери Симеонов не е правилно да се търси фирмата, която продава апартаменти, защото това, което се установило за "Артекс", е масова практика в строителството в България.

"Масова практика на укриване на данъци, впоследствие на намаляване на данък сгради към общините. Втори вид данък се укрива. Всичко това няма как да не е било известно на конкретните регионални служители на НАП, както и на общината. Няколко човека станаха жертви на политическа кампания, която показва пред обществото една масова практика на злоупотреби в строителството", заяви още Симеонов.

Припомняме, че главният прокурор Сотир Цацаров разпореди днес на Върховната касационна прокуратура проверка на информацията от публикации в медиите за придобити недвижими имоти от Пламен Георгиев, председател на антикорупционната комисия, от сина на Борислав Сарафов – директор на Националната следствена служба и заместник на главния прокурор по разследването, и от съпругата на Лозан Панов – председател на Върховния касационен съд, извършване на проверки по реда на Закона за съдебната власт.

Буквално преди минути от ГЕРБ обявиха, че ще дадат официален брифинг по темата.

Очаквайте подробности.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки