Правителството промени Устройственият правилник на регионалното министерство


Правителството промени Устройственият правилник на регионалното министерство
03 Април 2019, Сряда


Вижте какви са те и защо се налагат

Автор: Десант

Морското пространствено планиране е нова дейност за Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ) и за осъществяването й се правят функционални промени във ведомството, които бяха утвърдени от Министерския съвет на днешното заседание.

Функциите по изпълнението на морското пространствено планиране се възлагат на Главна дирекция „Стратегическо планиране и програми за регионално развитие“ и функционалната й компетентност се разширява.

В рамките на общата щатна численост на министерството, в дирекцията ще се назначат петима експерти с необходимата квалификация в областта на морското пространствено планиране.

С приетите промени в устройствения правилник на МРРБ се прецизират функциите на други структурни звена в министерството и щатната численост на персонала. 

Допълнени са и разпоредбите, регламентиращи тези правомощия на министъра с оглед обезпечаване на отговорностите за управлението, координацията и контрола на дейностите по морско пространствено планиране, изработването на Морски пространствен план на Република България и неговото изпълнение и актуализиране.

Дейностите са възложени на министъра на регионалното развитие и благоустройството с измененията и допълненията на Закона за морските пространства, вътрешните водни пътища и пристанищата на Република България.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки