Падаваме заедно с Гърция, Сърбия и Румъния съвместни кандидатури за домакинства на Европейско и Световно първенство по футбол


Падаваме заедно с Гърция, Сърбия и Румъния съвместни кандидатури за домакинства на Европейско и Световно първенство по футбол
Снимката е илюстративна
03 Април 2019, Сряда


За целта ще бъде създаден Инициативен организационен комитет

Автор: Десант

Министерският съвет одобри проект на Меморандум за разбирателство между правителствата на България, Сърбия, Гърция и Румъния за създаване на Инициативен организационен комитет за подаване на съвместни кандидатури за домакинства на Европейското първенство по футбол на УЕФА през 2028 г. и на Световното първенство по футбол на ФИФА през 2030 г.

Инициативният организационен комитет ще се състои от четирима представители на всяка от страните. Освен министрите, отговарящи за спорта или техните представители, като членове той ще включва по едно официално лице от всяка от страните и двама представители от националните футболни асоциации. Членовете на Инициативния организационен комитет се номинират от участващите страни при подписването на Меморандума за разбирателство.

Инициативният организационен комитет се ангажира с предварителната подготовка, свързана с подаването на съвместните кандидатури за домакинство на Европейското първенство по футбол на УЕФА през 2028 г. и на Световното първенство по футбол на ФИФА през 2030 г.


В категории: Новини , Спортен дух

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки