Загиналите в катастрофата в Северна Македония били роднини на Дилма Русеф и Петър Корнаджев


Загиналите в катастрофата в Северна Македония били роднини на Дилма Русеф и Петър Корнаджев
Снимка: Нова телевизия
03 Април 2019, Сряда


Останките на разбилия се самолет са на 35 километра от Скопие в труднодостъпна местност

Автор: Десант

Известна е самоличността на загиналите българи при авиокататстрофата с малък самолет "Чесна P-210" в Северна Македония. Жертвите на Георги Ангелов Бошнаков (1970), Калина Цонева Корнажева (1972), Гергана Георгиева Бошнакова (2000) и Биляна Георгиева Бошнакова (2005). Върхът, на който е станала катастрофата, е известен като „пъпа на Македония” – най-високото място на територията на западната ни съседка.

Според dir.bg загиналите са роднини на бившия правосъден министър Петър Корнажев и на бившата президентка на Бразилия Дилма Русеф, установи проверка на Dir.bg

47-годишната Калина Корнажева-Бошнакова е племенница на Петър Корнажев и братовчедка на Русеф. Нейният баща е видният публицист Цоню Корнажев, който е брат на починалия през 2002 г. бивш правосъден министър от кабинета Беров и чичо на първата жена държавен глава на Бразилия. Калина Корнажева е адвокат в София.

18-годишната й дъщеря Биляна е ученичка в Американския колеж, а съпругът й Георги Бошнаков (49 г.), който е пилотирал разбилия се самолет, e завършил Техническия университет в София и има фирма за рециклиране на отпадъци. Бошнаков е имал лиценз за пилотиране.

Четирима български граждани загинаха при авиокататсрофа с малък самолет тип "Чесна P-210" в Северна Македония във вторник следобяд. Първият сигнал за инцидента е получен на летището в Скопие. Пилотът е докладвал за изключително силна турбуленция и ниска облачност. Малко след това сигналът се губи.

Два полицейски хеликоптера тръгват към предполагаемото място в планината Якобица. Намират останките на разбилия се самолет на 35 километра от Скопие в труднодостъпна местност.

В Скопие има сформиран щаб, който трябва да реши кога условията ще бъдат подходящи отново да бъдат вдигнати хеликоптери, за да се достигне мястото на инцидента и да започне спасителната операция. От българска страна е подготвен хеликоптер с готов екип на Гранична полиция, който също може да се включи в издирвателните мероприятия.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки