Добрата новина: Странджанският манов мед вече официално е със защитено наименование за произход


Добрата новина: Странджанският манов мед вече официално е със защитено наименование за произход
02 Април 2019, Вторник


Това е осмият хранителен продукт от България, включен Европейската комисия в списъка със защитени наименования за произход на ЕС

Автор: Десант

Осми хранителен продукт от България беше включен от Европейската комисия в списъка със защитени наименования за произход на Европейския съюз – това е Странджанският манов мед.

Продуктът „Странджански манов мед“ , наричан още „Maнов мед от Странджа“, е с тъмнокафяв цвят и се добива в района на Странджа, който е част от мрежата от защитени зони в ЕС „Натура 2000“.

Пчеларството отдавна е важен поминък в региона, доказателство за което са още съществуващи тръвни и дънери с пчели, които датират от края на 19 век.

Комисарят по земеделие и развитие на селските райони Фил Хоган и комисарят по цифровата икономика и цифровото общество Мария Габриел ще връчат официално утре в Брюксел сертификата за вписването на г-н Манол Тодоров, председател на пчеларско сдружение „Странджански манов мед“ и г-жа Елка Божилова, представител на Министерството на земеделието, храните и горите на Република България.

Странджанският манов мед ще се присъедини към повече от 1445 други продукти, които вече са защитени в базата данни.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки