Висшето военновъздушно училище в Долна Митрополия ще бъде възстановено до 6 май?


Висшето военновъздушно училище в Долна Митрополия ще бъде възстановено до 6 май?
02 Април 2019, Вторник


Няма логика да се дадат толкова пари за самолети, ако наземният състав, пилотите, хората не са подготвени за тях, каза премиерът Борисов пред курсантите от Факултет „Авиационен“ на НВУ „Васил Левски“

Автор: Десант

За 6 май, Празника на Българската армия, да бъде възстановено Висшето военновъздушно училище в гр. Долна Митрополия. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов пред курсантите от Факултет „Авиационен“ на Националния военен университет „Васил Левски“.

Преди това премиерът Борисов проведе среща с вицепремиера и министър на отбраната Красимир Каракачанов и началника на отбраната генерал Андрей Боцев в Долна Митрополия по повод искането за възобновяване на статута на факултет „Авиационен“ и възможността за развитието му във Висше военновъздушно училище, каквото е било до 2002 г.



„Няма логика да се дадат толкова пари за самолети, ако наземният състав, пилотите, хората не са подготвени за тях. Това е сложна професия. Всяка грешка се наказва фатално. Един хеликоптер е 50 милиона, един самолет е 100 милиона. Поставяме човешкия живот на първо място“, акцентира след срещата българският министър-председател.

Премиерът Бойко Борисов разпореди на ръководството на Министерството на отбраната да стартира процедурата по възстановяване на статута на Висшето военновъздушно училище в Долна Митрополия, така че най-късно до 25 април да бъде прието с решение на Министерския съвет, а след това да се гласува и от Народното събрание.

В изказването си пред ръководството, преподавателите и курсантите на факултета „Авиационен“ министър-председателят Борисов подчерта, че са необходими мерки обучените у нас пилоти да останат да работят в България.

Преди срещата в базата на военното училище премиерът Бойко Борисов беше посрещнат с военен ритуал и прие строя на курсантите на факултет „Авиационен“ на Националния военен университет в града.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки