Поморийци събраха пари за реанимационна маса за новородени в местната болница


Поморийци събраха пари за реанимационна маса за новородени в местната болница
01 Април 2019, Понеделник


Още в началото на 2019 г. на територията на общината бяха поставени големи метални сърца за събиране на пластмасови капачки

Автор: Десант

На днешното си редовно заседание Общински съвет – Поморие даде единодушно съгласие още 8000 лв. да бъдат дарени на местното отделение по „Акушерство и гинекология”. Сумата е в подкрепа на каузата за закупуване на реанимационна маса за новородени.

Предложението бе направено от директора на Общинско предприятие „Стопанисване и управление на общински имоти” инж. Марияна Музакова, като средствата са събрани от кутията за дарения в параклиса „Св. Николай Чудотворец” на поморийското Рибарско пристанище.

Идеята МБАЛ - Поморие да бъде оборудвана с такава животоспасяваща техника бе на кмета Иван Алексиев. В тази връзка още в началото на 2019 година на територията на общината бяха поставени големи метални сърца за събиране на пластмасови капачки, които в последствие да се продават на специализирани пунктове, а сумите да се заделят във фонда на каузата.

„Около 15% от децата се раждат с нарушени основни жизнени функции. За тях и техните родители подобна придобивка ще бъде от изключително значение. Реанимационната маса е полезна както при бебета с нарушения в дишането и сърдечната дейност, така и при първичните грижи за здравите новородени. Тоест - обединява ни кауза в помощ на всички поморийски бебета и вярвам, че с общи усилия все повече се приближаваме до финалната цел”, коментира кметът Иван Алексиев.


В категории: Новини , Общини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки